Pakkend, resultaatgericht, creatief, professioneel opgemaakt en ook nog eens razendsnel. Dat is ons handelsmerk.

Relatiegeschenken worden bedrukt met de daarvoor bestemde druktechniek, die automatisch wordt geselecteerd. Bij sommige artikelen zijn er meerdere druktechnieken mogelijk. In dat geval nemen wij contact met u op om u te adviseren over de verschillen. Wilt u meer weten over de druktechnieken? Hieronder hebben wij de diverse technieken uitgelegd.

Wat is blinddruk?

Een techniek waarmee door middel van warmte, in het materiaal wordt geperst (soms iets verdiept). Dit wordt vaak toegepast bij agenda’s, lederen mappen, skai, etc.

Wat houdt borduren in?

Uw logo en/of tekst wordt op het materiaal gestikt door een computergestuurde borduurmachine. Op deze machine zijn een groot aantal garens ingespannen. Het apparaat wordt aangestuurd door een borduurkaart met uw logo of tekst. Toepassing: kleding, caps en andere textielproducten, zoals badjassen, shirts, handdoeken etc.

Wat is doming?

Een sticker wordt voorzien van een 2 componenten hars-laag (epoxy). Deze harslaag geeft het product een extra dimensie en zorgt het ervoor dat de bedrukking krasvast en kleur-echt blijft. Eigenschappen van een doming-sticker:

  • Zeewaterbestendig
  • Kleurbestendig
  • UV Bestendig
  • Zelfklevend
  • Duurzaam


Het wordt toegepast voor op stickers voor auto's, mobiele telefoons, computers, sleutelhangers, naambadges, etc.

Wat is etsen?

Via electrostatische weg een etsende vloeistof aanbrengen op het artikel. De kleur van de bedrukking is de kleur van de ondergrond van het artikel. Dit wordt veel toegepast bij metalen artikelen zoals pennen, cadeaudozen, metalen thermosflessen etc.

Wat is foliedruk?

Met behulp van een hoogdrukcliché en folie wordt door middel van druk en warmte de folie op het materiaal geperst. Deze folie is in diverse kleuren leverbaar, maar anders als met inkt heeft men standaard kleuren. Het biedt tevens de mogelijkheid voor een glanzend effect. Toepassing: kunststof, leder, skai, etc.

Wat is glasgraveren?

In glas kan vrijwel alles gegraveerd worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een metalen stiftboor met een dunne laag diamantgruis. Met deze boor wordt er met veel precisie in het glas gegraveerd met behulp van de computer. Het wordt veel toegepast op karaffen of drinkglazen.

Wat is (laser)graveren?

Met behulp van een laserstraal of krasnaald met diamant een afbeelding/letters in een artikel graveren. Vroeger door middel van een pantograaf, tegenwoordig meestal middels de computer. Bij lasergraveren wordt het ook iets verdiept. Het is een uiterst nauwkeurige techniek die wordt toegepast bij metalen artikelen als pennen, sleutelhangers etc.

Wat is tampondruk?

Bedrukking vindt plaats door middel van een tampon (stempeltechniek). Deze neemt wat drukinkt op uit een verdiepte drukvorm om het vervolgens over te zetten op het artikel. Doordat de tampon vervormbaar is, kan men met deze techniek op vele soorten artikelen drukken; rond, bol of conisch. Het wordt toegepast op bijvoorbeeld pennen, strandballen, klokken etc.

Wat is transferdruk?

Als zeefdruk, echter hier wordt eerst op een (transfer)papier gedrukt om de bedrukking via een transfer (soort strijkijzer) over te zetten op het artikel.

Wat is sublimatiedruk?

Bij sublimatiedruk wordt uw ontwerp eerst op papier gedrukt met een speciale coating. Vervolgens wordt dit op het te bedrukken artikel bevestigd en hiervan wordt een transferplaat gemaakt. In de transferpers wordt zowel het te bedrukken artikel als de vaste inkt verhit. Het oppervlak van het artikel zet zich hierdoor uit en de inkt dringt in verdampte versie de oppervlakte binnen. Nadat het artikel is afgekoeld, ligt de inkt vast. Deze techniek kan alleen op producten aangebracht worden met een lichte tot witte ondergrond. Voorbeelden van producten: mokken, t-shirts, pennen etc.

Wat is offsetdruk?

Een vorm van vlakdruk waarbij de drukvorm eerst wordt afgedrukt op een met rubberdoek bespannen cilinder, die de druk op het papier overbrengt. Het wordt toegepast bij onder andere muismatten, schrijfblokken en mappen.

Wat is zeefdruk?

Met behulp van een drukvorm (zogenaamde sjabloon) een afdruk maken direct op het materiaal. Toepassing: bijna alle vlakke materialen zoals metaal, hout, kunststof, glas, maar ook stof als tassen, paraplu’s etc.